У партії Порошенка спрогнозували, коли Рада може розглянути зміни до Конституції

У партії Порошенка спрогнозували, коли Рада може розглянути зміни до Конституції

Фото: УНІАН

Скасувати внесення законопроекту на голосування можуть лише через консенсус певних політсил.

Законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації збираються внести до порядку денного Верховної Ради наступного тижня.

Про це заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Наступного тижня це питання стоїть на порядку денному. За моєю інформацією, воно повинно з'явитися на порядку денному на четвер", - наголосив депутат.

Водночас Кононенко зазначив, що законопроект можуть не винести на голосування до завершення поточної сесії виключно, якщо це буде консенсус політичних сил, в першу чергу членів коаліції.

"Хоча з точки зору процедури у нас останній тиждень цієї сесії, і питання має стояти на порядку денному. Мені складно сказати, яка може бути юридична процедура невнесення в порядок денний", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 20 січня, Конституційний суд отримав подання 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції щодо "наступної чергової сесії Верховної Ради", аби визначити кінцевий строк прийняття змін до основного закону щодо децентралізації.

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про те, що Верховна Рада не буде розглядати зміни до Конституції найближчими днями

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація