У Пентагоні закликали Україну надалі демонструвати успіхи у реформах оборонної сфери

У Пентагоні закликали Україну надалі демонструвати успіхи у реформах оборонної сфери

Фото: miroved.com

 З 2014 року з американського боку для України було виділено понад $ 600 млн.

Україна має й надалі демонструвати прогрес у реформах в оборонній сфері для досягнення успіху в зміцненні обороноздатності держави, а також успішного продовження підтримки з боку Сполучених Штатів в питаннях безпеки.

На цьому наголосив заступник глави Пентагону Боб Уорк під час зустрічі з віце -прем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, - пише Укрінформ.

"Україні потрібно зберегти імпульс оборонних реформ, що допоможе їй краще забезпечити власну безпеку та зробити оборонне виробництво більш ефективним та дієвим", - цитує оборонне відомство США висловлювання Боба Уорка.

Сторони під час зустрічі розглянули зусилля США щодо надання допомоги Україні у сфері безпеки, "покликаної сприяти нарощуванню оборонного потенціалу держави". Зокрема в Пентагоні підкреслили, що з 2014 року з американського боку було виділено понад $ 600 млн. Це включало, в тому числі, поставки обладнання, навчальні програми, консультативну підтримку щодо активізації ключових оборонних реформ.

При цьому Уорк наголосив, що бюджет Пентагону на 2017-й фінансовий рік, який зараз розглядається в Сенаті, містить багатообіцяючий сигнал щодо подальшої взаємодії у сфері безпеки і оборони, "якщо Україна демонструватиме прогрес у реалізації інституційних реформ в обороні".

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що Конгрес США має намір виділити 350 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні, у тому числі на летальне озброєння. Обидві палати Конгресу узгодили проект бюджету США на 2017 рік на потреби оборони. Закон має бути проголосований Сенатом і Палатою представників найближчими днями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація