У підозрі Януковичу ГПУ детально розписала захоплення Криму. Документ

У підозрі Януковичу ГПУ детально розписала захоплення Криму. Документ

Фото: Reuters

Екс-президенту оголосили підозру під час скайп-зв'язку.

Сьогодні, 28 листопада, під час перерви у судовому засіданні щодо розстрілів на Майдані, де свідчить екс-президент України Віктор Янукович, генпрокурор Юрій Луценко повідомив про підозру втікачу.

ГПУ оприлюднила повний текст документа, у якому Януковичу висувається підозра у вчиненні державної зради, пособництві в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та держкордону України, а також пособництві у веденні агресивної війни.

На 20 аркушах підозри розписали злочин Януковича від присяги президента до дій, що призвели до окупації Криму. Причому процес захоплення півострова в документі розписаний детально. Зазначається, що Янукович порушив не лише українське законодавство та Основний закон, а й статут ООН. Крім того, вступив у злочинну змову з російською владою.

Читайте текст підозри:

Зазначимо, сьогодні, 28 листопада, під час засідання у справі Євромайдану допитують через відеозв'язок позбавленного звання президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, у п'ятницю, 25 листопада відбулося судове засідання у справі розстрілів учасників Євромайдану, свідком в якій проходить Віктор Янукович. Проте самого допиту не відбулось, оскільки близько 30 активістів з прапорами "Правого сектору" і організації "Вільні люди" заблокували виїзд обвинувачених беркутівців із СІЗО. Вони тримали у руках плакати з написами "Вбивць Небесної сотні за ґрати", "Кров Небесної сотні на ваших руках" і "Вбивці - в'язницю". Через недоправлення підозрюваний  до суду засідання перенесли.

Повʼязані теми:

Наступна публікація