У Подільському суді Києва спростовують поновлення виплат пенсії Азарову

У Подільському суді Києва спростовують поновлення виплат пенсії Азарову

Фото: Getty Images

У суді кажуть, що їхнє рішення неправильно інтерпретують.

У Подільському районному суді Києва спростовують інформацію про те, що зобов'язали Пенсійний фонд поновити пенсію екс-прем'єру-втікачу Миколі Азарову. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

У суді кажуть, що рішення судді неправильно трактували.

"Категорично спростовуєм цю інформацію. Подільський суд не вирішував питання відновлення виплати пенсій. Він лише констатував факт неправомірної відмови Пенсійного фонду розглянути таку заяву представника", - каже суддя-спікер Подільського суду Києва Тетяна Войтенко.

Пенсійний фонд припинив платити Азарову, оскільки той не отримував пенсію більше ніж півроку. Якщо колишній прем'єр особисто прийде і попросить поновити виплати, Пенсійний фонд подумає.

"Поновлення виплати пенсій здійснюється за особистою заявою. Коли вони прийдуть і подадуть особисто заяву, вона буде розглянута", - сказав Микола Шамбір, перший заступник голови правління Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд подав апеляцію на рішення суду і поки рішення вищої інстанції не ухвалене, виплати не поновить.

Нагадаємо, віце-прем'єр Павло Розенко повідомив, що Подільський районний суд міста Києва зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування і виплату пенсії екс-прем'єру Миколі Азарову. 

У січні суд заарештував пенсії колишнього президента Віктора Януковича і екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова на поточних рахунках в Ощадбанку. Як з'ясували слідчі, Янукович та Азаров, вступивши у змову з головою Держспецзв'язку, міністром фінансів, членом наглядової ради "Укртелекому", директором ТОВ "ЕСУ", з жовтня 2013 року організували за рахунок коштів держбюджету будівництво телекомунікаційної мережі спецпризначення, яке було покладено на ТОВ "ЕСУ". У результаті цієї махінації Україна недорахувалася 220 млн державних гривень. До того ж стало відомо, що екс-прем'єр України Азаров перебував на обліку в управлінні Пенсійного фонду України з 6 лютого 2008 року і отримував пенсію в розмірі 17,253 тис. гривень. Своєю чергою Януковичу з 10 липня 2010 нараховували пенсію у розмірі 16,947 тис. гривень.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Подільський суд прийняв рішення по справі повернення пенсії Азарову

Подільський суд прийняв рішення по справі повернення пенсії Азарову

Повʼязані теми:

Наступна публікація