У поліції не виключають, що вбивство Жиліна може бути фейком російських спецслужб

У поліції не виключають, що вбивство Жиліна може бути фейком російських спецслужб

Зорян Шкіряк / Фото: ТСН.ua

ФСБ може організовувати такі спецоперації під прикриттям.

Ймовірне вбивство лідера угрупування "Оплот" Євгенія Жиліна у Росії поки що не підтверджене і може виявитися підставним.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі 112. Україна.

Він підкреслив, що Україна все ще очікує підтвердження смерті Жиліна від правоохоронних органів РФ.

"Особисто мені хочеться вірити в неї, вірити в те, що Жилін жив, як шакал, і здох, як шакал. Ми всі чудово пам'ятаємо, що ця одіозна фігура собою являла", - додав Шкіряк і нагадав, що ватажок "Оплоту" фігурує у кількох кримінальних справах. Зокрема, йдеться про тероризм, створення незаконних збройних формувань. Також він проходив у справі замаху на мера Харкова Геннадія Кернеса.

Шкіряк не виключив, що насправді Жилін живий, а його смерть є інсценуванням, проведеного російськими спецслужбами.

"Часто ФСБ може організовувати такі спецоперації під прикриттям, щоб імітувати смерть потрібного їм агента", - сказав Шкіряк.

Ватажка харківського "Оплоту" вбили у Підмосков’ї

Ватажка харківського "Оплоту" вбили у Підмосков’ї

Раніше народний депутат України Антон Геращенко заявляв, що вбивство терориста Євгена Жиліна могло бути операцією прикриття.

Увечері в понеділок, 19 вересня, за повідомленнями російських ЗМІ, в підмосковному ресторані "Вітерець" кілер убив лідера терористичного угруповання "Оплот" українця Євгена Жиліна, а також важко поранив його супутника.

В МВС РФ офіційно підтвердили факт стрільби, а також смерть однієї людини в результаті інциденту, проте не назвали імені жертви.

Повʼязані теми:

Наступна публікація