У Порошенка підготували незвичайний подарунок для Трюдо в стилі українського авангарду

У ньому поєднали канадські й українські мотиви.

В Адміністрації президента підготували подарунок для прем'єра Канади Джастіна Трюдо, який перебуває зараз в Києві з офіційним візитом: йому презентували прапор Канади, виконаний в концепції українського авангарду.

Про це повідомив глава АП Борис Ложкін у Facebook.

"В ньому поєднанi стиль Малевича та авторська техніка об'ємних фігур. Спереду це ніби традиційний канадський прапор, але при погляді збоку починає проступати об'єм геометричних фігур, грані яких – жовто-блакитнi. Канадські та українські кольори символізують давній зв'язок між нашими країнами. 125 років тому перші українські колоністи опинились на канадській землі. Їх праця створила Канаду такою, якою ми її знаємо. Українцi перетворились на невід'ємну складову канадських культури, економіки, державних та суспільних вiдносин. А Канада стала вiрним і надiйним другом України", - розповів про подарунок Ложкін.

Нагадаємо, сьогодні, 11 липня, Україна та Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі, перемовини про яку тривали шість років. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі очікують, що зона вільної торгівлі передбачатиме зняття торгових обмежень і повне скасування торгових мит на основні групи товарів протягом пільгового періоду 3-7 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація