У Порошенка розповіли, коли слід чекати нової коаліції

У Порошенка розповіли, коли слід чекати нової коаліції

Фото: УНІАН

В Адміністрації президента запевнили, що коаліцію не ділять між кількома фракціями

Нова коаліція та уряд будуть сформовані найближчими днями. Про це повідомив голова Адміністрації президента Борис Ложкін, пише УНІАН.

За його словами, нову коаліцію не ділитимуть між кількома фракціями. Голова АП підкреслив, що наразі тривають переговори між політичними силами.

"Не йде мова, що коаліція буде створена на двох, трьох або чотирьох. Йдуть переговори між різними фракціями парламенту, і я дуже розраховую на те, що всі свідомі депутати і фракції, які думають про долю країни, про те, що нам необхідно активізувати проведення реформ, - вони візьмуть участь у створенні нової коаліції. Якою вона буде, ми це побачимо в найближчі дні", - підкреслив Ложкін.

Посадовець також запевнив, що Україна найближчим часом отримає 1 млрд дол кредитних гарантій від США.

"Я впевнений, що Україна цю допомогу отримає. Ми незабаром сформуємо новий Кабмін, впевнений у цьому і реформи будуть активно проводитися, так що дай Бог вже найближчим часом буде отримано цю допомога", - заявив Ложкін.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що відлік часу до створення нової коаліції пішов на години. Порошенко сподівається побачити нову більшість до кінця вихідних. Він розраховує, що одразу після його повернення з США буде сформовано коаліцію та уряд. І Україна отримає нового прем'єра.

Раніше, президент США Барак Обама заявив про готовність виділення Україні 1 млрд дол кредитних гарантій одразу після того, як буде сформовано коаліцію та уряд.

Попри ці доволі непогані результати переговорів між президентом України та урядом США, американська преса налаштована набагато більш песимістично і має менше ілюзій. Одна з найвпливовіших американських газет надрукувала великий матеріал про рівень корупції в Україні, яка, попри запевняння українських урядовців, має кричущий розмах. Газетярі вважають, що президент Порошенко особисто погоджується на подібний стан справ і наголошують, що МВФ не буде вічно фінансувати це корумповане болото.

Повʼязані теми:

Наступна публікація