Ложкін розповів, як будуть реформувати новий Кабмін

Ложкін розповів, як будуть реформувати новий Кабмін

Фото: УНІАН

На Банковій сподіваються, що це допоможе пришвидшити процес прийняття важливих рішень

Адміністрація резидента спільно із Національною радою реформ розробила пропозиції щодо реформування Кабінету Міністрів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова АП Борис Ложкін.

Він зазначив, що реформування уряду спрямоване на підвищення ефективності його роботи. Зокрема, пропонується розширити повноваження міністрів в питаннях звільнення та призначення своїх заступників.

"Ми врахували досвід попереднього уряду і вважаємо це важливим кроком, який прискорить процес прийняття міністерствами ключових рішень без зайвої бюрократії та впливу ззовні", - написав Ложкін.

При цьому, Ложкін наголосив, що новому уряду до кінця травня необхідно прийняти 24 важливих законопроекти, "бо від цього залежить, чи отримає Україна $ 7 млрд від МВФ, 705 млн євро від ЕС та додатковий $ 1 млрд пiд гарантії уряду США". 

Нагадаємо, новий Кабмін планує відкликати з Верховної Ради 178 законопроектів, щоб провести їх інвентаризацію.

В той же час, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко та лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко хочуть заборонити уряд Володимира Гройсмана. Лідер радикалів подав позов до Вищого адміністративного суду. "Батьківщина" націлилась одразу на Конституційний, збирає підписи. Для подання їх потрібно 150. Суть обох позовів однакова - голосування, яким призначено Кабінет міністрів Гройсмана, незаконне. Під час нього в загальну постанову про персональний склад уряду включили і міністрів із президентської квоти - оборони та закордонних справ, хоча їхні кандидатури мали би розглядати окремо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація