У Радбезі ООН жодна країна не підтримала пропозицію Росії по Україні

У Радбезі ООН жодна країна не підтримала пропозицію Росії по Україні

Багато членів ООН прямо вказали на дії Росії, як джерело проблеми на Сході України. / Фото: Reuters

Багато учасників назвали Росію головним джерелом проблеми на Сході України.

Росія скликала екстрене засідання Радбезу, на якому хотіла обговорити "гуманітарну ситуацію в Україні".

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін запропонував направляти в Україну російську гуманітарну допомогу під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Однак його пропозиції не підтримав ніхто з членів Ради Безпеки ООН, а багато учасників засідання прямо вказали на дії Росії, як джерело самої проблеми, повідомляє Укринформ.

"Парадоксально, що Росія скликає обговорення гуманітарної кризи, яку вона ж і створила, - заявив представник Великобританії Марк Лаєл Грант. - Саме дії сепаратистів призводять до погіршення ситуації в Луганську та Донецьку, туди, де немає сепаратистів, люди повертаються".

Представник США у свою чергу зазначив, що Росія могла б закінчити це все, припинивши свій потік зброї на схід України.

"Росія з самого початку підтримувала незаконну війну. Українські сили роблять усе можливе для звільнення країни від незаконних збройних формувань", - сказав представник Литви.

Учасники засідання також висловили занепокоєність цілеспрямованим руйнуванням інфраструктури бойовиками, викраденнями і вбивствами людей на контрольованій ними території.

Лише представник КНР не вказав на необхідність роззброїти терористів, підтримуваних Росією. Він обмежився заявами про необхідність "виявляти спокій і стриманість, йти на компроміс".

Нагадаємо, постпред України в ООН заявив, що реальною причиною кризи в Україні є терористи, яких підтримує Росія.

Повʼязані теми:

Наступна публікація