У Раді хочуть покарати Савченко за нардепів-"баранів"

У Раді хочуть покарати Савченко за нардепів-"баранів"

Фото: Право на владу

Нардепи обурені поведінкою Савченко.

Народний депутат Тетяна Ричкова від фракції "Блок Петра Порошенко" заявляє про необхідність розглянути на Регламентному комітеті поведінку народного депутата від фракції "Батьківщина" Надії Савченко.

Про це Ричкова сказала на засіданні Ради, передає "Інтерфакс".

"Від імені фракції "Блок Петра Порошенка" я звертаюся до голови Верховної Ради Андрія Парубія... Я вважаю, що така поведінка в стінах вищого законодавчого органу України ганьбить не лише Верховну Раду... Я наполягаю на тому, що такі дії і заяви мають бути розглянуті на Регламентному комітеті парламенту. Я впевнена, що за такі порушення депутатської етики мають накладатися штрафи, аж до заборони присутності депутата на кількох засіданнях парламенту", - заявила вона.

На думку депутатки, Савченко "свідомо чи несвідомо допомагає Кремлю в його інформаційній війні проти України, адже всім відомо, що тема про неспроможність української влади транслюється через всі російські ЗМІ".

Агентство інформує, що на вечірньому пленарному засіданні 15 листопада Савченко назвала народних депутатів "баранами": "Ви не захищаєте і ви не розбираєтеся справедливо. Ви політично спекулюєте і доводите ще раз всім людям, що ви барани. Тільки один баран більш круторогий, ніж інший. Насправді барани всі".

У відповідь народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко сказала: "Повідомляю козам, які зайшли з допомогою світової спільноти в цей парламент: понад 60 тис. амністованих та випущених зеків з Росії зараз воюють і вбивають наших солдатів...".

Нагадаємо, вчора Верховна Рада розглянула два законопроекти щодо скасування застосування "закону Савченко" до засуджених за особливо тяжкі злочини, а після цього спікер Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання парламенту.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація