У Раді оголосили про дострокове припинення повноважень Томенка та Фірсова

У Раді оголосили про дострокове припинення повноважень Томенка та Фірсова

Фото: УНІАН

Фірсов судитиметься із ЦВК через позбавлення мандата.

Сьогодні, 29 березня, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив про дострокове припинення повноважень народних депутатів Миколи Томенка та Єгора Фірсова.

Як пише УНІАН, спікер нагадав про відповідне рішення з'їзду партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" та про постанову Центральної виборчої комісії.

"Повідомляю про дострокове припинення повноважень народних депутатів України Миколи Томенка і Єгора Фірсова, які були обрані до Верховної Ради України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від партії "Блок Петра Порошенка", але вийшли зі складу депутатської фракції "Блок Петра Порошенка", - сказав Гройсман.

Зазначимо, що Єгор Фірсов судитиметься за відновлення депутатського мандата, хоча визнає, що шанси на перемогу невеликі.

"Я буду використовувати всі майданчики і я розумію, що потрібно буде подавати у суд. Хоча у мене є розуміння, що більша частина судів підконтрольна Адміністрації президента і судове рішення можна спрогнозувати, тому зараз перевіримо, чи впустять мене чи ні (до Ради - ред.), - сказав Фірсов, пише espreso.tv.

 

29/03/16 ВР: как Егор Фирсов в зал заседаний прорывался...)

Опубликовано Bogdan Bortakov 29 марта 2016 г.

Нагадаємо, Микола Томенко офіційно вийшов із фракції "Блок Петра Порошенка" 2 лютого. Фірсов це зробив 15 березня. З'їзд блоку 25 березня заявив, що позбавляє Томенка і Фірсова мандатів. Мовляв, це дозволяє зробити 81-ша стаття Конституції України, де вихід із фракції є причиною дострокових припинень повноважень народного обранця.  

Томенко і Фірсов заявляють, що рішення з'їзду безпрецедентне і незаконне - мовляв, у природі навіть не існує закону про імперативний мандат. Депутат Фірсов також пояснює рішення з'їзду тим, що він різко критикував своїх однопартійців, зокрема щодо корупції. Від нього діставалося Кононенку, Березенку і Грановському, яких Фірсов і вважає головними ініціаторами рішення



Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація