У Раді пропонують створити слідчу групу для з'ясування проблем з е-декларуванням

У Раді пропонують створити слідчу групу для з'ясування проблем з е-декларуванням

Фото: ТСН.ua

Структури, відповідальні за роботу системи, перекладають відповідальність одна на одну.

Недоліки системи електронного декларування майна держслужбовців стали темою для розгляду профільним комітетом Верховної Ради. Перед парламентарями звітували представники Національного агентства із запобігання корупції та Державної служби спеціального зв'язку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У НАЗК заявили, що про помилки знають і частково їх виправляють. Але остаточно виправити ситуацію не можуть, бо всі ключі від сайту декларування знаходяться у Держспецзв'язку. "На сьогодні – офіційно! Всі логіни і паролі до НАЗК і безпосередньо до відділу інформації не передавалися", - заявив керівник відділу захисту інформації агентства Олександр Петраш.

Прем’єр-міністр України назначив дату, до якої усі держслужбовці повинні заповнити електронні декларації

Прем’єр-міністр України назначив дату, до якої усі держслужбовці повинні заповнити електронні декларації

У Держспецзв'язку це заперечують і запевняють, що ключі та коди давно передали антикорупціонерам. "Власник цієї системи – НАЗК. Вони зараз виправляють суто правові моменти. Їх департамент працює, хай вони все виправляють", - наголосив голова ДССЗ Леонід Євдоченко.

Депутати запропонували створити слідчу групу, аби з'ясувати, хто ж таки винен у неправильній роботі сайту і хто насправді має повний доступ до нього. "Проблеми не виправляються. Проблеми з'являються, яких раніше не було. І обидві служби роблять вигляд, що їх це не стосується. Якщо разом будемо цю інформацію викривати з прізвищами відповідальних – то є можливість, щоб до 30 жовтня кожен посадовець подав декларацію", - пояснив голова комітету ВР з питань запобігання корупції Єгор Соболєв.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація