У Раді розповіли, коли візьмуться за надання згоди на арешт Онищенка

У Раді розповіли, коли візьмуться за надання згоди на арешт Онищенка

Фото: УНІАН

Відповідне подання може сьогодні надійти до комітету, але ще не може бути готове до розгляду.

Сьогодні, 16 червня, перший заступник голови Комітету ВР з питань регламенту Павло Пинзеник заявив, що розгляд подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка у сесійній залі парламенту може відбутися не раніше липня.

"Сьогодні не планується засідання комітету", - заявив він, пише УНІАН.

Нардеп додав, що відповідне подання може сьогодні надійти до комітету, але ще не може бути готове до розгляду, оскільки, "як мінімум вимагається надання письмових пояснень самим народним депутатом Онищенком з приводу змісту подання", на що відводиться 5 днів.

За його словами, після того, як до комітету надійде подання і пояснення Онищенка, комітет запланує розгляд цього питання.

"Запросимо генерального прокурора, процесуального керівника, самого народного депутата і будемо планувати розгляд", - сказав депутат, додавши, що є визначений термін розгляду такого питання, який становить 20 днів, і в цей період воно має бути розглянуто.

Водночас, за його словами, "якщо не буде змін до календарного плану, то, звичайно, розгляд у залі пленарних засідань можливий тільки у липні".

Нагадаємо, що у середу протягом дня в Києві тривав обшук приміщень народного депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка. У підсумку слідчі Антикорупційного бюро та антикорупційної прокуратури сформували подання на зняття з політика недоторканності та притягненні його до відповідальності.

Онищенка підозрюють у привласненні державного майна. У справі фігурує сума в 3 млрд гривень. Уже проведено 37 обшуків у Львові, Дніпропетровську та Києві. Вилучено півмільйона доларів. Що саме знайшли в приймальні Онищенка – наразі не повідомляють.

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив про те, що Онищенка звинувачують в організації схем у компанії "Укргазвидобування", якими завдано значних збитків державі. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення

Раніше ЗМІ писали, що керівництво компаній "Цефей" і "Карпатнадраінвест", співвласником якої є депутат з "Волі народу" Олександр Онищенко, може бути причетним до заволодіння держкоштами "Укргазвидобування"

У НАБУ стверджували, що окремі особи, включно із неназваними нардепами,  використовуючи схему спільної діяльності приватних підприємств з "Укргазвибодуванням" протягом 2014 року реалізовували природний газ через фірми-прокладки за заниженими цінами, в результаті держава недоотримала прибуток - 1 млрд грн

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація