У Раді сьогодні розтягнули прапор Кривого Рогу

У Раді сьогодні розтягнули прапор Кривого Рогу

У Раді сьогодні розтягнули прапор Кривого Рогу

Парасюк і Соболєв повісили на трибуну прапор Кривого Рогу / Фото: ТСН

Мітингувальники на балконі скандували назву міста.

Долю виборів у Кривому Розі можуть вирішити завтра: сьогодні народні депутати так і не змогли подужати це питання. Від самого ранку парламент пікетували активісти із Дніпропетровщини, які вимагали перевиборів. У Раді - "Самопоміч" спочатку відмовилась голосувати за всі закони, а потім із іншими силами заблокувала трибуну, аби нардепи таки розглянули це питання якнайшвидше, йдеться в сюжеті ТСН. 19.30.

Нардеп Єгор Соболєв мав провести кількох мітингувальників до Ради - активістів та бійців АТО. Перепустки їм, каже, замовили ще з вечора. Але вони загубились. Сьогодні їх оформили знову - і перепустки знову загубились. Через що на вході виникла сварка між нардепом та охоронцями.

Вже у залі мітингувальники на балконі скандували "Кривий Ріг". Парасюк і Соболєв повісили на трибуну прапор міста на Дніпропетровщині.

Зрештою спікер оголосив перерву у засіданні та покликав керівників фракцій на нараду. Після годинної перерви у залі озвучили дві пропозиції: розглянути це питання сьогодні на пленарному засіданні і розглянути її завтра об 11 годині дня. Першу пропозицію депутати успішно провалили. Тому спікер запропонував другий варіант: розглянути варіант не лише із перевиборами мера, а й міських депутатів, на чому наполягала радикальна партія.

Пропозиція була підтримана.

Показово, що представники "Опозиційного блоку", від якого йшов Вілкул і чию перемогу визнали усі суди - нічого не коментували. А саме голосування - просто ігнорували. Щоправда, сьогодні ж зареєстрували у раді законопроект про дострокові вибори мера в Миколаєві. Там кандидат від "Опоблоку" програв представнику "Самопомочі". Мітингувальники, зі свогО боку залишились не надто задоволені результатом, оскільки сподівалися на вирішення проблеми вже сьогодні.

Частина протестувальників поїхала додому і пообіцяла повернутися, якщо нардепи слова не дотримають. Інша - сказала, що прийде завтра. І навіть пригрозила - якщо депутати їхнього законного права на голос не захистять - діятимуть радикальніше. 

Долю виборів у Кривому розі можуть вирішити завтра

Долю виборів у Кривому розі можуть вирішити завтра

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація