У Раді вимагають розслідувати появу в держбюджеті скандальної "антиінтеграційної" поправки

У Раді вимагають розслідувати появу в держбюджеті скандальної "антиінтеграційної" поправки

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак

Пункт стосується декларування всіх активів в електронному вигляді.    

У парламентській фракції "Народний фронт" заявляють, що будуть вимагати розслідувати інцидент з появою у фінальному тексті закону про держбюджет поправки, яка загрожує запровадженню безвізового режиму: вона стосується відкладення декларування всіх активів в електронному вигляді.

Про це написав голова фракції Максим Бурбак на своїй сторінці у Facebook

"У підписаному законі про бюджет колеги-депутати виявили поправку, відповідно до якої електронне декларування активів переноситься на 2017 рік. Дуже прикро, бо такої норми не було в урядовому законопроекті. Верховна Рада також не голосувала за таку поправку", - зазначив він.

Бурбак також наголосив, що "ця норма загрожує впровадженню безвізового режиму".

"Фракція "Народного фронту" буде вимагати розслідувати цей інцидент. Ми вимагаємо з'ясувати, хто саме був автором цієї "ідеї", - написав голова фракції.

У підписаному законі про бюджет колеги-депутати виявили поправку, відповідно до якої електронне декларування активів пер...

Posted by Максим Бурбак on Monday, January 4, 2016

Раніше нардеп Віктор Чумак повідомив, що, відповідно до нового держбюджету, було відкладено на рік декларування всіх активів в електронному вигляді, необхідне для безвізового режиму. За його словами, це пункт, "про який ніхто не чув в залі".

Водночас міністр юстиції України Павло Петренко запевнив, що у проекті бюджету, поданому Кабміном, не було пунктів про відкладення декларування всіх активів в електронному вигляді. За словами міністра, уряд якнайшвидше подасть до парламенту правки до Закону про бюджет, які скасують цей пункт. Крім того Кабмін вимагатиме розслідування інциденту.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація