У Раді зареєстрували закон, який дозволить призначати генпрокурорів без юридичної освіти

У Раді зареєстрували закон, який дозволить призначати генпрокурорів без юридичної освіти

БПП запропонує Луценка на посаду Генпрокурора / Фото: УНІАН

Авторами виступили нардепи з БПП.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань", яким, зокрема, передбачено призначення на посаду генерального прокурора України громадян із вищою освітою та стажем роботи в галузі права або досвідом роботи у законодавчому та правоохоронному органі не менше п'яти років. Нині за законом кандидат на посаду повинен мати вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше 10 років.

Крім того, передбачено, що прокурором регіональної прокуратури може бути призначений громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше трьох років (у чинному законі - стаж роботи на посаді прокурора не менше трьох років), повідомляє УНІАН.

Відповідно до законопроекту, прокурором ГПУ може бути призначений громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше трьох років (в чинному законі - стаж роботи на посаді прокурора не менше п'яти років).

Як відомо, серед кандидатів на посаду Генпрокурора називають народного голову фракції "БПП" Юрія Луценка, який не відповідає нормі закону, яка передбачає необхідність вищої юридичної освіту та стаж роботи в галузі права не менше 10 років.

Напередодні нардепи БПП повідомили ТСН, що за проект закону, який дозволить призначити Луценка Генпрокурором, можуть проголосувати вже до кінця тижня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація