У РФ затримали представника "ДНР" у суді ООН - ЗМІ

У РФ затримали представника "ДНР" у суді ООН - ЗМІ

Фото: Reuters

56-річний Чихун під час затримання емоційно відреагував на дії співробітників правоохоронних органів.

У середу, 10 лютого, в Москві затримали юриста Петра Чихуна, призначеного представником "Донецької народної республіки" в Міжнародному кримінальному суді при ООН.

Про це повідомляє "Комерсант".

Він підозрюється СКР РФ в причетності до великого шахрайства зі спробою рейдерського захоплення будівлі в центрі Москви. 56-річний Чихун при затриманні емоційно відреагував на дії співробітників правоохоронних органів. Представники слідства мають намір звернутися до суду з клопотанням про обрання для Чихуна запобіжного заходу.

Чихун останнім часом проживав в Підмосков'ї. Про Чихуна стало відомо у квітні 2014 року, коли він намагався засудити в суді те, що МВФ надав кредит Україні. Однак позов був повернутий без розгляду.

Нагадаємо, що раніше прапори, шеврони та нагороди "ДНР" за допомогу у війні з Україною вилучили українські прикордонники в російських військовослужбовців. Після чого солдатів армії РФ відпустили.

За словами голови СБУ Василя Грицака, підстав затримувати цих людей не було, адже вилученим документам іще не надали експертної оцінки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація