У Росії офіційно підтвердили надання Януковичу тимчасового притулку

У Росії офіційно підтвердили надання Януковичу тимчасового притулку

Фото: УНІАН

Адвокат також спростував поширені раніше чутки про нібито зміну Януковичем громадянства.

Головне управління з питань міграції МВС РФ офіційно підтвердило, що екс-президент Віктор Янукович перебуває на території Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку.

Про це повідомив адвокат екс-президента Віталій Сердюк, передає Інтерфакс.

"На ваш запит від 4 липня 2016 року повідомляємо таке: громадянину України Януковичу Віктору Федоровичу, ..., надано тимчасовий притулок на території Російської Федерації, що підтверджується свідоцтвом про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації, серія ВП № 0107999, видано УМФС Росії по Ростовській області", - йдеться у відповіді управління МВС РФ на запит адвоката Віктора Януковича, датованій 29 вересня.

За словами адвоката, генпрокуратура України обґрунтовувала відсутність просування справ щодо "Майдану" проти Януковича відсутністю доказів перебування його на території Росії. Сердюк зазначив, що і цим же були мотивовані відмови у проведенні його допиту, очних ставок з теперішніми вищими посадовими особами України, неможливість передачі "справи Майдану" в суд.

Він також нагадав, що 23 лютого 2016 року слідчому генпрокуратури України було направлено клопотання про проведення допиту Януковича за місцем його фактичного перебування в Ростові-на-Дону.

У відповіді прокуратури від 4 березня вказується, що інформація про місцеперебування Януковича перевіряється, і від компетентних органів РФ не отримано офіційне підтвердження його перебування на території цієї країни.

Крім того, адвокат зазначив, що цей документ також спростовує поширені раніше чутки про нібито зміну Віктором Януковичем громадянства.

Нагадаємо, колишній президент Віктор Янукович під час розгону активістів на Майдані керувався наказами президента Росії Володимира Путіна. Про це заявив глава "Народного фронту" Арсеній Яценюк після допиту в Генпрокуратурі. 

Він зауважив, що поведінка влади і уряду часів Януковича кардинально змінилась саме після візиту Януковича до Сочі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація