У Росії погіршилося самопочуття Надії Савченко

У Росії погіршилося самопочуття Надії Савченко

Стан Савченко вже викликає занепокоєння / Фото: Reuters

В українки, котра щойно розпочала сухе голодування, низький тиск і висока температура.

У Росії набув чинності вирок Надії Савченко. Тамтешнє судилище визначило їй провести 22 роки за ґратами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рішення російського суду українська бранка не визнає й оголошує сухе голодування, доки не потрапить до України. Письмову заяву зі своїм рішенням українська льотчиця передала своїм адвокатам. Апеляції на вирок суду вона не подаватиме.

Петро Порошенко сьогодні поспілкувався з Надією телефоном і розповів про останні кроки в справі ії звільнення. Раніше президент заявив, що готовий обміняти Надію на російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва. У Кремлі заявили, що на сьогодні рішення про обмін Савченко немає.

"Усе, що потрібно – це відмашка від керівництва Росії, конкретно від президента Путіна, який має сказати "так". Тоді, я переконаний, що юристи швидко відпрацюють цю тему і знайдуть рішення. Потрібна політична згода Володимира Путіна", - заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

У Савченко кажуть, що її стан погіршився. У Надії піднімається температура та зберігається низький тиск. Російська сторона вважає, що стан здоров'я Савченко задовільний і ніщо не заважає її етапувати до місця відбування покарання.

Тим часом прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що терміни щодо рішення Володимира Путіна про обмін незаконно ув'язненої льотчиці та нардепа Надії Савченко – не тема для публічних обговорень.

Стан Савченко погіршився, але вона все ж обіцяє почати голодування

Стан Савченко погіршився, але вона все ж обіцяє почати голодування

Повʼязані теми:

Наступна публікація