У Росії розкрили таємну частину Мінських домовленостей – ЗМІ

У Росії розкрили таємну частину Мінських домовленостей – ЗМІ

Засекречену інформацію щодо Мінських домовленостей нібито озвучили у Росії / Фото: Reuters

У держструктурах РФ пояснили, чому бойовики поспішають провести псевдовибори.

Джерело у держструктурах Росії розповіло про секретну частину Мінських домовленостей та суперечки через дату проведення виборів на Сході України.

Приблизна дата виборів на Донбасі була письмово зафіксована ще у вересні між учасниками Мінських переговорів. Українська влада наполягає на проведення виборів на буремному Сході 7 грудня, як це встановлено законом про спецстатус частини Донбасу, ухваленим Радою та підписаним президентом Петром Порошенком. Натомість бойовики намагаються провести свої "псевдовибори" вже 2 листопада. Джерело російського видання "КоммерсантЪ", розповіло, чому між офіційною владою України та найманцями такі суперечності щодо дати проведення голосування.

"В неопублікованому додатку до Мінської угоди зафіксований інтервал, в який повинні пройти місцеві вибори на Донбасі. 2 листопада в цей інтервал потрапляє, а 7 грудня - вже ні. У Києві про це прекрасно знають", - цитує російське видання слова джерела у держструктурах РФ.

Натомість джерела "Коммерсанта" в оточенні президента України Петра Порошенка підтвердили, що подібні домовленості були, але лише в усній формі.

"Учасники переговорів не все фіксували на папері, багато що мало діяти в рамках усних домовленостей", - розповів співрозмовник видання.

Прес-секретар Порошенка Свтятослав Цеголко вчора заявляв про те, що ані влада України, ані увесь цивілізований світ не визнає псевдовибори бойовиків з "ДНР" та "ЛНР" заплановані на друге листопада.

"Ці псевдовибори, проведення яких оголошено так званими "ДНР" та "ЛНР" на початку листопада, не лише не мають нічого спільного із Мінським протоколом від 5 вересня 2014 року, але й грубо суперечать його букві та духу. Вони ставлять під загрозу весь мирний процес. Президент наголосив, що місцеві вибори в окремих районах Донбасу можуть відбутися лише за українським законодавством", - йдеться у повідомленні Цеголка у Facebook.

 
публикация Святослава Цеголко.

Один з ватажків "ДНР" Олександр Захарченко, у свою чергу, заявив про те, що "секретної частини Мінських домовленостей не було" .

"Те, що обмовлялися можливі терміни проведення виборів, - це все дурниця", - сказав ватажок донецьких бойовиків.

Бойовики і далі ігнорують домовленості і продовжують готуватися до своїх "виборів". Сьогодні для мешканців окупованих територій Донбасу запустили "онлайн-голосування". Найманці пропонують жителям регіону зареєструватися на сайті нелегітимного "виборчкому" бойовиків і, прикріпивши до своєї сторінки відскановану сторінку паспорта, отримати "бюлетень" з унікальним номером. Проголосувати пропонують і озброєним найманцям, які приїхали на територію Донбасу з інших регіонів. 

Як повідомлялося раніше, що псевдовибори бойовиків заплановані на 2 листопада, в них братимуть участь лише дві "партії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація