У "Самопомочі" голосування за Луценка назвали "цинічним переламуванням парламенту"

У "Самопомочі" голосування за Луценка назвали "цинічним переламуванням парламенту"

Фото: Право на владу

Олена Сотник каже, що таких порушень регламенту не було навіть за часів Гройсмана.

Народний депутат України від "Самопомочі" Олена Сотник заявила, що проголосувала проти призначення Юрія Луценка генпрокурором, оскільки, за її словами, його просували на цю посаду із порушенням регламенту Верховної Ради.

"Перш за все мене засмутило, як приймався закон. Це було просто переламування парламенту, дуже цинічне. Більше того, таких порушень регламенту я вже давно не бачила. Ми за Гройсмана бачили майже все, але те, що відбувалося сьогодні, безпрецедентно", - сказала вона в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1.

За її словами, було проігноровано ініціативи народних депутатів. Сотник зазначила, що в регламенті записано, що альтернативний законопроект має розглядатися разом із основним законопроектом. Сотник каже, що вчора вони з іншим нардепом Єгором Соболєвим зареєстрували такий альтернативний законопроект, але його навіть не стали розглядати.

Також депутат від "Самопомочі" звернула увагу на те, що за Луценка віддали голоси лише 204 депутати від коаліції. Усі інші голоси від фракцій, які утворилися на "уламках" Партії регіонів.

Закон «під Луценка» ухвалювали з порушеннями, яких навіть за Гройсмана не було – Сотник

Закон «під Луценка» ухвалювали з порушеннями, яких навіть за Гройсмана не було – Сотник

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада України підтримала законопроект щодо кваліфікаційних вимог для генерального прокурора. Цим законопроектом передбачено, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи в галузі права, або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років.  Раніше у відповідній статті йшлося про те, що ця особа повинна мати вищу юридичну освіту і стаж роботи в галузі права не менше 10 років.

Цього ж дня нардепи підтримали призначення лідера фракції  БПП у парламенті Юрія Луценка генеральним прокурором України. За нього віддали голос 264 депутати, утрималися - 16, не голосували - 33.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація