У СБУ готові допомогти із розслідуванням "чорної бухгалтерії" ПР

У СБУ готові допомогти із розслідуванням "чорної бухгалтерії" ПР

У відомстві готові до співпраці, якщо її запропонує НАБУ.

У Службі безпеки України заявляють про готовність підключитися до розслідування "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, якщо НАБУ про це попросить.

Про це повідомив начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, - пише "УНІАН".

"Ви знаєте, що розслідування питання про "чорну бухгалтерію" або так званих комірних книгах Партії регіонів знаходиться в перевірці Національного антикорупційного бюро. Поки що, наскільки мені відомо, наша служба не притягувалася до цього розслідування, але якщо НАБУ до нас звернеться з проханням допомогти, будуть направлені відповідні доручення прокуратурою, то будемо відпрацьовувати разом", - зауважив він.

Раніше ЗМІ оприлюднили частину так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів - "амбарну книгу витрат Партії регіонів". У документі можна побачити кому, скільки та за які саме послуги платила партія у 2012 році. 

Своєю чергою, очільник Закарпатської області Геннадій Москаль заявляє, що списки отримувачів грошей із "чорної каси" Партії регіонів були викрадені під час підпалу центрального офісу Партії регіонів на вул. Липській у Києві 18 лютого 2014 року. Підпал був інспірований Службою безпеки України, стверджує він.

1 червня голова НАБУ Артем Ситник повідомив, що Трепак передав Національному антикорупційному бюро "чорну бухгалтерію" Партії регіонів за 2008 – 2012 роки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація