У СБУ переконують, що конфлікт навколо центрального офісу УКРОПу є корпоративним

У СБУ переконують, що конфлікт навколо центрального офісу УКРОПу є корпоративним

"Ані СБУ, ані інший державний орган не брав участі в цьому конфлікті", - переконують правоохоронці / Фото: Євгенія Кравчук

Поліцією вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Конфлікт навколо столичного приміщення, що орендується центральним офісом партії УКРОП, - виключно корпоративний.

Про це заявили у прес-службі СБУ.

Мовляв, тут немає ніякої політики, а лише суперечка між двома комерційними структурами.

"Ані СБУ, ані інший державний орган не брав участі в цьому конфлікті", - переконують правоохоронці.

У СБУ заявили, що "18 січня 2016 року майже 20 представників приватної охоронної компанії "Альфа-Щит" блокували роботу приміщення, що розташоване по вулиці Воздвиженська, 56. Представники цієї компанії пред'явили працівникам Національної поліції, які прибули на місце події, права власності на приміщення та відповідне рішення суду. Інша сторона, приватна компанія, яка здає цю будівлю в оренду, також надала правоохоронцям документи щодо права власності на приміщення та відповідне рішення суду".

"Наголошуємо, що партія УКРОП є одним із орендаторів офісних приміщень і жодного відношення до корпоративного конфлікту не має. На даний час поліцією вирішується питання про відкриття кримінального провадження щодо цього інциденту", - резюмували в СБУ.

Нагадаємо, 28 грудня 2015 року суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус прийняв рішення про арешт лідера УКРОПу Геннадія Корбана на два місяці. Перед цим політик був примусово доправлений до Києва. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви та підозри, що у Корбана дійсно проблеми зі здоров'ям, адже його обстежили в дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня під час засідання лідеру партії стало зле і його госпіталізували в лікарню Інституту Амосова, де провели стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я.

26 грудня Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про доставку Корбана до суду, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і тривав він до майже 14 години 28 грудня.

13 січня цього року Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги захисту Геннадія Корбанащодо арешту та утримання в СІЗО. Засідання у справі поновиться 22 січня.

Наразі Геннадій Корбан утримується в СІЗО СБУ в Києві. Захист політика вважає переведення порушенням норм чинного законодавства України і обвинувачує слідство у спробі тиску.

У Києві "тітушки" заблокували центральний офіс партії УКРОП

У Києві "тітушки" заблокували центральний офіс партії УКРОП

 

 

Конфлікт навколо столичного приміщення, що орендується центральним офісом партії "Укроп", - виключно корпоративний. Тут ...

Posted by Служба безпеки України on Tuesday, January 19, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація