У середу у "БПП" назвуть двох кандидатів на посаду прем'єра України

У середу у "БПП" назвуть двох кандидатів на посаду прем'єра України

Фото: УНІАН

Луценко ініціює засідання ради коаліції.

У середу, 23 березня, відбудеться засідання ради колишньої парламентської коаліції, під час якої будуть названі кандидати на посаду прем'єр-міністра України.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив лідер фракції "БПП" Юрій Луценко, який ініціює засідання, передає Українська правда.

"В середу ми готові запропонувати подання щонайменше двох, сподіваюся завтра поговоримо, і більше фракцій, які разом з "Народним фронтом" мають створити (коаліцію) і висунути нового прем'єр-міністра. Також створити новий уряд", - сказав Луценко.

Раніше Луценко казав, що пропрезидентська фракція підтримує технократичний уряд на чолі з Наталією Яресько. У БПП переконані, що вона зможе сформувати позафракційний уряд і зробити швидкий ривок у реформах.

Нагадаємо, останні тижні йдуть активні переговори щодо нового поділу влади і призначення на ключові посади. Сильно хитається крісло під прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Його на цій посаді нібито попередньо погодилася замінити нинішній міністр фінансів Наталія Яресько і висунула свої вимоги.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Напередодні фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду.

Своєю чергою лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд не здатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи. На сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування.

Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Прем'єр-міністр готовий піти у відставку за кількох умов

Прем'єр-міністр готовий піти у відставку за кількох умов

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація