У справі Корбана почалася війна компроматів

У справі Корбана почалася війна компроматів

Прокуратура озвучила нові претензії до Корбана

Прокурори та адвокати обмінюються дуже різкими заявами.

Справа лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана перейшла у стадію обопільних обвинувачень прокурорами та адвокатами підсудного. Слідчі ГПУ оприлюднили відео з нібито знайденою "чорною бухгалтерією" політичної сили, тоді як юристи викрили правоохоронців у незаконному зборі матеріалів і фальсифікації доказів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У відповідь на заяви представників прокуратури адвокат Оксана Томчук повідомила про незаконне прослуховування юристів і нардепів. Дозволи на такі дії у справі відсутні, тому наведені обвинуваченням аудіозаписи, на думку юриста, є щонайменше спробою отримати докази в незаконний спосіб.

"У мене на руках є всі протоколи обшуків, проведених у Геннадія Корбана, проведених у його родини, в яких відсутні відповідні докази. Їх там просто немає. Питання у тому, що жодна особа не сповіщалась про те, що ведуться негласні слідчі дії", - заявила Томчук.

Адвокати Корбана також говорять про підготовку правоохоронцями провокації проти їхнього підзахисного. Із лідера партії "Укроп" нібито робитимуть наркомана, фальсифікуючи результати його аналізів крові.

Генпрокуратура показала сьогодні відео обшуків у справі Геннадія Корбана

Генпрокуратура показала сьогодні відео обшуків у справі Геннадія Корбана

Водночас Харківська правозахисна група вимагає перевести Корбана до лікарні. На думку правозахисників, слідчі та судді позбавляють людину не лише права на медичну допомогу, а й створюють небезпеку для життя.

"Якби це представити у Європейському суді, він би сказав, що це порушення статті три, яка захищає від катувань та нелюдяного поводження. І ми про це написали в нашій заяві. Крім того, ми вважаємо, що пану Корбану справді зараз місце не в слідчому ізоляторі а в лікарні, де він буде проходити реабілітацію та лікування після операції на серці", - заявив Євген Захаров.

Тим часом депутати фракції "Укроп" на сесії Львівської міськради звернулися до президента та парламенту з вимогою припинити політичне переслідування Корбана та звільнити генерального прокурора Віктора Шокіна. Міський голова Львова та лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий публічно підтримав заяву "укропівців".

Як уже повідомлялося, нардеп Купрій розповів про "чорну бухгалтерію" Корбана від ГПУ та заявив, що частина фактів обвинувачення сфабрикована. Разом із тим у Гепрокуратурі відхрещуються від фальсифікації доказів у справі Корбана.

Повʼязані теми:

Наступна публікація