У "справі Новинського" склали підозру президенту-втікачу Януковичу

У "справі Новинського" склали підозру президенту-втікачу Януковичу

Фото: УНІАН

Колишньому голові держави інкримінують незаконне позбавлення волі людини.

Генеральна прокуратура України склала підозру екс-президенту Віктору Януковичу за статтею - незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначається, що в ході розслідування провадження щодо незаконного позбавлення волі особистого помічника митрополита Володимира архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) було зібрано достатньо доказів у причетності Януковича до злочину.

У цій справі, окрім Януковича, підозрюваними є колишні керівники правоохоронних органів Захарченко та Коряк, нардеп Вадим Новинський, а також інші працівники правоохоронних органів. Чиновникам можуть висунути підозри у незаконному позбавленні волі або викраденні людини, а також у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Нині ГПУ шукає шляхи передати Януковичу підозру.

Нагадаємо, 3 листопада стало відомо, що Генеральна прокуратура України внесе до Верховної Ради подання на притягнення до відповідальності нардепа Вадима Новинського. Відповідний документ опублікував генпрокурор України Юрій Луценко. Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський ознайомився з викладеним у соцмережі документом ГПУ і заявив у кулуарах Верховної Ради, що у викладеному генпрокурором Юрієм Луценком поданні щодо притягнення депутата до відповідальності купа помилок.

Раніше Луценко заявляв, що політик підозрюється у спробі відсторонення митрополита УПЦ МП Володимира."Ми дійсно на фінішній прямій у справі, у якій Янукович підозрюється в незаконному тиску на Українську православну церкву з метою відсторонення від посади покійного Митрополита Володимира. У цій справі підозрюється також і народний депутат Новинський", – сказав Луценко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація