У США не задовольнили петицію про скасування "акту Магнітського"

У США не задовольнили петицію про скасування "акту Магнітського"

Фото: Reuters

Адміністрація має намір в повній мірі реалізувати "акт Магнітського".

Білий дім розглянув петицію про скасування "акта Магнітського", що зібрав понад 200 тисяч підписів, і відмовився її задовольняти.

"Адміністрація має намір в повній мірі реалізувати "акт Магнітського". Він відображає нашу підтримку прав людини та позицію щодо того, що ті, хто порушує права людини, повинні бути притягнуті за це до відповідальності. Про це йдеться в акті, і це те, що ми маємо намір робити", — йдеться заява Держдепу США.

У квітні цього року на сайті Білого дому з'явилася петиція з проханням скасувати "акт Магнітського". Автори документа заявляли, що "він був прийнятий в результаті лобіювання з боку голови фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера і колишнього глави компанії ЮКОС Михайла Ходорковського".

США розширили "список Магнітського" увечері 1 лютого, додавши в нього п'ятьох колишніх і діючих співробітників правоохоронних органів та виправної системи Росії.

Конгрес США ухвалив "закон Магнітського" в грудні 2012 року. Документ був спрямований проти осіб, імовірно причетних до загибелі Магнітського в СІЗО в 2009 році. У список вносилися ті, до кого застосовувалися персональні обмеження. Пізніше перелік поповнювався прізвищами людей, яких США підозрюють у порушеннях прав людини.

Санкції являють собою заборону на в'їзд в країну і арешт всіх рахунків названого особи в американських банках.

13 квітня 2013 року Росія оприлюднила відповідний перелік прізвищ, який отримав неофіційну назву "список Гуантанамо". США і РФ дотримуються паритет — в обох документах рівну кількість осіб, Якщо один із списків стає довша, то другий також доповнюється.

США оновили санкційний "список Магнітського"

США оновили санкційний "список Магнітського"

Повʼязані теми:

Наступна публікація