У Страсбурзі обговорять питання про дотримання прав людини в Криму

У Страсбурзі обговорять питання про дотримання прав людини в Криму

Меджліс кримських татар та міжнародні правозахисні організації не раз повідомляли про порушення прав людини в Криму після його анексії / Фото: Getty Images

Зокрема, торкнуться теми становища кримських татар.

На пленарній сесії Європейського парламенту, яка проходить в Страсбурзі 1-4 лютого, головним чином планують обговорити питання біженців в Європі, але також на порядку значиться питання про дотримання прав людини в Криму.

Про це пише "Крим.Реалії".

Кримське питання планують розглянути у четвер, 4 лютого. Зокрема, торкнуться теми становища кримських татар, що проживають зараз на півострові, який з 2014 року анексований Росією.

У четвер відбудеться голосування по двох відкладеним з січневої сесії Європарламенту резолюціях- про необхідність заходів захисту релігійних меншин від "Ісламської держави" і визнання розправ над ними геноцидом, а також про заходи проти гуманітарної та політичної кризи в Ємені.

Меджліс кримських татар та міжнародні правозахисні організації не раз повідомляли про порушення прав людини в Криму після його анексії, хоча російська влада це заперечує.

Місія Ради Європи, яка наразі знаходиться в окупованому Криму, зустрілася з українськими активістами та представниками Меджлісу.

"Сьогодні відбулася зустріч представників Українського Культурного Центру зі спеціальним представником генерального секретаря Ради Європи з прав людини у Криму Жераром Штурманом і представниками моніторингової групи",  - пише на своїй сторінці в Facebook один із засновників в Криму Українського культурного центру Леонід Кузьмін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація