У "Свободи" з'явиться новий конкурент на націоналістичному полі

У "Свободи" з'явиться новий конкурент на націоналістичному полі

В Україні з'явиться партія соціал-націоналістів / Фото: УНІАН

В Україні створять партію соціал-націоналістів.

Стали відомі подробиці створення соціал-націоналістичної партії. Вона буде створена на базі всеукраїнської громадської організації "Український національний союз".

В основу ідеології творці нової партії обіцяють закласти три основних принципи: соціальну справедливість, авторитарний принцип управління державою, запровадження суворого антиіміграційного законодавства. Представники діючих націоналістичних партій невпевнені в успіху заходу, пише "Коммерсант-Украина".

Про намір створити нову партію націоналістичного спрямування в суботу в Харкові заявили делегати V з'їзду всеукраїнської громадської організації "Український національний союз (УНС). "Ми вважаємо, що всі нинішні партії націоналістичного спрямування ідейно себе вичерпали,- сказав голова УНС Віталій Кривошеєв.- Тому ми починаємо підготовку до створення нової партії на базі УНС".

За словами пана Кривошеєва, на даний момент УНС вирішив не звертатися до існуючих націоналістичних партій з пропозицією об'єднатися, а створити нову, "справжню партію соціал-націоналістичного спрямування".

За даними Міністерства юстиції, в Україні вже діють три партії націоналістичного спрямування "Свобода", "Конгрес українських націоналістів" (КУН) та УНА-УНСО. "Нинішня діяльність "Свободи" обумовлена політичною кон'юнктурою, а КУН і УНА-УНСО втратили організаційний потенціал для будь-яких активних дій",- вважає пан Кривошеєв.

За словами лідера УНС, основний потенціал нової партії - в рядових членах вже існуючих націоналістичних організацій та партій, які "хочуть бачити ідейні підходи і готові приєднатися до нас".

"Зараз ми готуємо документи для реєстрації партії в Мін'юсті",- повідомив пан Кривошеєв.

На думку народного депутата Юрія Сиротюка ("Свобода"), для створення нової націоналістичної сили знадобиться багато часу і організаційних ресурсів.

"Зараз в сегменті націоналістичних сил діє близько 10 партій і організацій. Але "Свобода" конкуренції не боїться,- заявив пан Сиротюк.- Нам знадобилося 22 роки копіткої праці, щоб у Верховній Раді з'явилася наша фракція".

У свою чергу, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що нова націоналістична партія має шанси на успіх лише в тому випадку, якщо у неї з'явиться популярний лідер і потужна організаційна структура.

"Щоб швидко про себе заявити, такій політичній силі знадобиться активний і популярний лідер, або цій команді необхідно буде певний час, щоб себе проявити",- упевнений пан Фесенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація