У своїх планах на півроку керівництво ЄС проігнорувало тему України та РФ

У своїх планах на півроку керівництво ЄС проігнорувало тему України та РФ

Керівництво ЄС «забуло» про Україну / Фото: Reuters

Наступні шість місяців Раду ЄС очолюватимуть Нідерланди.

Під час зустрічі, на якій обговорювалося майбутнє головування Нідерландів в Раді ЄС наступні півроку, питання України та Росії залишили без згадки.

На це звернув увагу брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, коментуючи зустріч керівництва ЄС 7 січня в Амстердамі, передає "Європейська правда".

"Жодного слова про Росію та Україну під час представлення планів на президентство Нідерландів Юнкером, Тіммермансом та Рютте", - написав Йозвяк на своїй сторінці у Twitter.

Під час представлення пріоритетів на шість місяців, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у своєму виступі зауважив, що його країна буде головувати "прагматично та орієнтовано на результат".

На думку Рютте, серйозною проблемою для Євросоюзу найближчі півроку буде наплив біженців, екстремізм та тероризм, фінансові та економічні кризи.

Своєю чергою, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер наголосив на необхідності створення робочих місць і збільшення ролі ЄС як інноватора.

Віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс згадав про Туреччину, пояснивши, що Нідерланди продовжуватимуть втілення спільного плану дій.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що хоче зменшення потоку біженців до Євросоюзу, але при цьому обов'язкового збереження відкритості кордонів всередині ЄС.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація