У Тернополі заборонили вивіски не українською мовою

У Тернополі заборонили вивіски не українською мовою

Тернопіль спробували українізувати / Фото: Фото EPA/UPG

Депутати зайнялись облаштуванням міста.

Депутати Тернопільської міськради ухвалили рішення про зміни до правил благоустрою міста.

Як заявив мер Тернополя Сергій Надал, відтепер у місті всі вивіски і таблиці повинні бути виключно державною мовою.

"Передбачено, яка конкретно інформація повинна на них міститися. Таким чином, тернополяни тепер з вивісок будуть знати, хто і який вид діяльності здійснює за тією чи іншою адресою", - зазначив міський голова.

Також депутати змінили вимоги до об'єктів літньої торгівлі. Для відкриття таких майданчиків підприємцям тепер потрібно буде облаштувати підвищену підлогу з твердим покриттям. Розміщувати торговельні майданчики можна буде не ближче ніж за 20 м від перехрестя вулиць і таким чином, щоб вони не заважали руху пішоходів та автотранспорту.

Мер Тернополя розповів, що в документі також прописано, як мають виглядати фасади будинків на вулицях Тернополя. "Не може бути так, що один будинок зелений, інший - рожевий. Вони повинні мати однаковий вигляд", - зазначив Надал.

Раніше у Тернополі запустили спеціальний сайт, на якому можна стежити за всіма маршрутками і автобусами в місті. Весь громадський транспорт в місті обладнали GPS-передавачами. Кожен користувач інтернету може зайти на сайт detransport.com.ua і дізнатися, де саме в даний момент їде потрібна маршрутка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація