У Великобританії юридична фірма пропонує скасувати Brexit

У Великобританії юридична фірма пропонує скасувати Brexit

Фото: pixabay.com

Адвокати направили листи до британського парламенту, які сповіщають про намір розпочати юридичну процедуру.

Лондонська юридична фірма Mishcon de Reya, що представляє інтереси групи бізнесменів і вчених, розпочала процес оскарження виходу Британії з Євросоюзу.

Про це пише ВВС.Russian.

Адвокати направили листи до британського парламенту, які сповіщають про намір розпочати юридичну процедуру. На думку клієнтів цієї фірми, згідно з британською конституцією тільки акт парламенту може запустити процес виходу з ЄС в рамках 50-ї статті Лісабонського договору.

Будь-який прем'єр-міністр, який приймає це рішення самостійно, порушує Акт про європейські співтовариства 1972 року, в якому було прописано входження Британії в ЄС та вплив угод ЄС на місцеве право. Для скасування одного законодавчого акту потрібен інший документ.

За логікою адвокатів, більшість членів британського парламенту виступали за збереження членства країни в ЄС, а тому, ймовірно, не прийняли б такий документ, який дозволив би прем'єр-міністрові запустити процедуру в рамках 50-ї статті.

Додамо, що згідно з процедурою після референдуму Британія має офіційно оголосити Брюсселю про свій намір вийти з Євросоюзу, і країни-члени закликали Сполучене Королівство не затягувати цей процес.

Нагадаємо, 23 червня Великобританія на референдумі підтримала Brexit - вихід держави з Євросоюзу. При явці в 72% населення - найбільш високої з початку 1990-х років - лише 48% проголосували за те, щоб Британія залишилася в ЄС. Соціологічні дані свідчать, що сторона референдуму, яка програла, це молоді освічені британці, які виступали за збереження країни в Євросоюзі.

Після оприлюднення результатів референдуму прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який був головним противником Brexit, оголосив про свою відставку.

brexit

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація