У випадку обрання Трампа президентом США "в Кремлі буде свято" - Клінтон

У випадку обрання Трампа президентом США "в Кремлі буде свято" - Клінтон

Фото: Reuters

Клінтон висловила впевненість, що Трамп не здатний бути президентом, а його ідеї "небезпечні".

Обрання президентом США республіканця Дональда Трампа викличе "свято в Кремлі".

Про це заявила головний претендент на пост глави Білого дому від демократів Гілларі Клінтон.

"Нині Москва і Пекін глибоко заздрять нашим альянсам по цілому світу, тому як у них немає нічого подібного. Вони б дуже зраділи, якби ми обрали президента, який може поставити під загрозу це джерело сили. Якщо Дональд доб'ється свого, в Кремлі буде свято. Ми не можемо дозволити цьому статися", — сказала колишній держсекретар.

Клінтон висловила впевненість, що Трамп не здатний бути президентом, а його ідеї "небезпечні". "Він морально непридатний для цієї посади, яка вимагає знань, витримки і величезної відповідальності", — зазначила вона. Ніхто ніколи не передасть Трампу коди від ядерної зброї, оскільки це може призвести до війни, також заявила Клінтон.

Сам Трамп, коментуючи в Twitter висловлювання Клінтон, назвав його "поганим поданням", а свою суперницю охарактеризував як "брехуху", заявивши, що та намагається "повністю спотворити його зовнішньополітичні принципи".

1 червня Клінтон запропонувала своєму супернику-однопартійцю Берні Сандерсу об'єднатися для протидії Трампу. Раніше вона відмовилася брати участь в останніх теледебатах з Сандерсом, вирішивши кинути всі сили на боротьбу з Трампом. Клінтон нині залишається лідером передвиборної гонки серед демократів.

Нагадаємо, що мільярдер Дональд Трамп забезпечив собі висунення кандидатом в президенти США від Республіканської партії. Йому вдалося заручитися підтримкою 1238 виборців — це на один голос більше, ніж потрібно для гарантованого висунення. Партійний з'їзд відбудеться з 18 по 21 липня в Клівленді (штат Огайо). Висунення Трампа від консерваторів стало практично неминучим, коли його останній опонент, Джон Кейсик, зняв свою кандидатуру. Всього на піку кампанії на пост висуванця від консерваторів претендувало 17 осіб.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Дональд Трамп забезпечив собі місце у президентських перегонах у США

Дональд Трамп забезпечив собі місце у президентських перегонах у США

Повʼязані теми:

Наступна публікація