У ЄС відкинули побоювання щодо міграційної небезпеки з боку України

У ЄС відкинули побоювання щодо міграційної небезпеки з боку України

Фото: Право на владу

При цьому, ЄС все ж працює над вдосконаленням механізму прикордонного контролю

У Євросоюзі визнали, що Україна не становить міграційної небезпеки в разі скасування для її громадян віз. Про це заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі 5 каналу.

Втім, за словами посадовця, ЄС все ж намагається вдосконалити систему контролю на кордонах.

"Офіційно, на рівні Європейського Союзу визнано, що Україна не становить міграційної загрози з точки зору безвізового режиму, який діє за звичайних умов. Але після того, як Європа побачила, як кордони ЄС можуть десятки і сотні тисяч людей перетинати, вони намагаються вдосконалити механізм прикордонного контролю", - сказав Кулеба.

Нагадаємо, єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Йоганнес Ган  вважає, що громадяни України, Грузії та Косова зможуть їздити без віз до Євросоюзу у 2016 році. Він зауважив, що Україна має ще пройти значний шлях, щоб не лише ухвалити необхідне законодавство щодо асоціації з Євросоюзом, але й виконати його. За його словами, отримання Туреччиною лібералізації візового режиму не буде простішим, ніж для України, Грузії та Косова. Він спростовує заяви Анкари, що Туреччина швидше отримає лібералізацію через допомогу у стримуванні потоку мігрантів до ЄС.

Раніше повідомлялось, що ймовірніше, питання скасування віз українцям може бути обговорено не раніше кінця травня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація