У ЄС вимагають від "няш-мяш" Поклонської скасувати заборону Меджлісу

У ЄС вимагають від "няш-мяш" Поклонської скасувати заборону Меджлісу

Фото: Getty Images

У відомстві занепокоєні переслідуванням нацменшин на півострові. 

Представництво ЄС в Україні назвало рішення про заборону Меджлісу в окупованому РФ Криму кричущою атакою на права кримських татар.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Рішення самопроголошеної прокурорки Криму Наталі Поклонської у ЄС назвали вкрай тривожним.

"Це рішення, що його було прийнято у контексті чинної судової справи про заборону діяльності органу як екстремістської організації, має бути негайно скасовано", - йдеться у повідомленні.

Також у ЄС наголосили, що послідовно висловлювали занепокоєння через погіршення ситуації із правами людини у Криму після незаконної анексії Росією.

"ЄС повторно закликає до повного дотримання міжнародних стандартів із прав людини та інших зобов'язань у рамках міжнародного права", - резюмували у представництві. 

Раніше нелегітимна прокурор окупованого РФ Криму Наталія Поклонська подала до "Верховного суду Криму" позов про заборону діяльності Меджлісу кримсько-татарського народу. Самопроголошена прокурорша написала свою заяву на підставі статті "федерального закону "Про протидію екстремістській діяльності". Рішення про призупинення діяльності громадського об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу" Поклонська ухвалила 14 квітня. 

Світова спільнота вже розкритикувала рішення кримських окупантів. Зокрема, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав дії окупантів неприпустимими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація