У Єврокомісії попередили, що без законів українцям візи не скасують

У Єврокомісії попередили, що без законів українцям візи не скасують

Жан-Клод Юнкер попередив, що Україна повинна ухвалити необхідні законодавчі норми, аби отримати безвізовий режим / Фото: Reuters

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер написав листа Петру Порошенку. 

Президент Єврокомісії  наголосив, що Україна має провести низку потрібних судових та правозахисних реформ перш ніж отримати безвізовий режим з Європою.

Про це Жан-Клод Юнкер заявив у листі до президента України Петра Порошенка, пише видання Euractiv.

"Прогрес у проведенні реформ у боротьбі з корупцією лишається одним з ключових пріоритетів для досягнення безвізового режиму з ЄС для українських громадян", - вважає політик.

У листі до Порошенка президент Єврокомісії закликає якнайшвидше створити незалежні органи для боротьби з корупцією. 

За його словами, Україна також повинна замінити трудове законодавство, щоб заборонити дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації  і створити агентство з повернення конфіскованих активів.

Нагадаємо, напередодні Рада змогла проголосувати лише за 2 із 13 потрібних законопроектів по безвізовому режиму. Депутати не змогли прийняти у другому читанні закон 3040, який передбачає створення Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Також народні обранці не змогли домовитися про прийняття закону 2540а "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні".

Повʼязані теми:

Наступна публікація