Убити дружину Турчинова намагався юрист, який позбавив Бандеру звання героя

Убити дружину Турчинова намагався юрист, який позбавив Бандеру звання героя

Фото: УНІАН

Зловмисник відомий гучними судовими позовами. 

Нападником на дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова виявився відомий юрист із Донецька Володимир Оленцевич.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

За даними правоохоронців, затриманий Оленцевич прославився своїми судовими позовами щодо скасування Указів про присвоєння Степану Бандері та Роману Шухевичу звань Героїв України. Також він намагався оскаржити у суді помилування нинішнього очільника ГПУ Юрія Луценка і  позивався щодо незаконного відсторонення Віктора Януковича від влади.

Силовики з'ясували і деталі нападу. Так, Оленцевич чекав на дружину секретаря РНБО Ганну Турчинову біля робочого кабінету. Він орієнтувався на її фото з Мережі, де вона мала коротку зачіску, тому через погане освітлення схопив за шию іншу викладачку. Він звернувся до неї, як до Ганни Турчинової і порадив не чинити опору.

"Шокована жінка пояснила, що вона не та, за кого її сприйняв нападник. Зрозумівши, що помилився, зловмисник спробував змінити жертву. Ганна Турчинова, яка стояла поруч, почала кричати. Охоронець, скориставшись розгубленістю нападника, вибив у нього ніж, знешкодивши його. Ганна Турчинова особисто викликала поліцію, яка приїхала та затримала зловмисника", - йдеться у повідомленні МВС.

Під час обшуку в Оленцевича виявили  установочні дані на Турчинову та копія указу в.о. президента України Турчинова про початок АТО. Цей документ нападник планував залишити на місці злочину.  

За даними слідства, напередодні нападу Оленцевич мав контакти із "членами уряду ДНР" і з керівниками пропагандистських ЗМІ на тимчасово непідконтрольній території України.

За фактом справи триває слідство за  ст. 15 ст. 115 (Замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 25 травня Володимир Оленцевич накинувся на Ганну Турчинову на її робочому місці - в педагогічному університеті Драгоманова просто на очах студентів та викладачів.  

Очільник МВС Арсен Аваков повідомив, що зловмисник спеціально приїхав із окупованої Донеччини, щоб здійснити напад. За словами міністра, на допиті той погрожував усьому керівництву країни. Сам секретар РНБО через соцмережі запевнив, що терористам його не залякати. Дружина Турчинова оговтується від шоку і жодних коментарів не дає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація