Учитель історії, фермер та депутат. Хто поїде наводити лад на Луганщині замість Туки

ТСН.ua зібрав найосновніші факти з життя нового керівника області.

Сьогодні стало відомо про призначення нового голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації: замість Георгія Туки, який повертається до Києва, на схід вирушає депутат Верховної Ради від фракції "БПП" Юрій Гарбуз.

ТСН.ua зібрав найосновніші факти з життя нового керівника Луганщини.

Майбутній високопосадовець народився 18 листопада 1971 року у смт Мілове у Луганській області - яке межує тепер із Російською Федерацією.

Проходив військову строкову службу в Збройних Силах СРСР, працював вчителем історії та праці Журавської неповної середньої школи Міловського району. 

У 1992 році Гарбуз вирішив заснувати фермерське господарство імені себе - "Гарбуз Ю. Г." і став його головою; а у 1993 році очолив Асоціацію фермерських господарств "Надія".

У листопаді 1999 року він заснував кінний театр, який у 2003 році набув статусу обласного комунального закладу — "Козачий кінний театр". З жовтня 2003 року по квітень 2005 року працював на посаді директора Луганського обласного комунального підприємства "Козачий кінний театр".

У 2002 році почалася його державницька кар'єра: обирався депутатом Міловської районної ради IV скликання.

У квітні 2005 року був призначений на посаду голови Марківської районної державної адміністрації Луганської області.

У 2006 році Гарбуз закінчив Луганський національний аграрний університет і отримав вищу освіту за спеціальністю "Менеджмент організацій" та здобув кваліфікацію менеджера-економіста, а в травні цього ж року був обраний головою Марківської районної ради, з цієї посади він був звільнений у 2010 році й з травня 2011-ого рік перебував у центрі зайнятості та обліку.

З липня 2012-ого він повернувся до керування фермерським господарством, а в січні 2014 року був призначений на посаду голови Міловської районної державної адміністрації, з якої звільнився у квітні 2014 року. 

До Верховної Ради останнього скликання Гарбуз йшов як самовисуванець й був обраний на окрузі в рідному смт Мілове. У парламенту ввійшов до фракції "БПП", був заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.

Згідно з даними сайту ВР, зокрема, голосував за визнання Російської Федерації державою-агресором, призупинення акредитації журналістів Російської Федерації, припинення співробітництва з Росією у військовій галузі, звільнення Шокіна з посади Генерального прокурора України.

Водночас кнопку "утримався" натиснув, коли Рада вирішувала, чи позбавляти Януковича звання президента та чи визнавати юрисдикцію міжнародного кримінального суду. Також не визначився Гарбуз у питанні щодо створення військово-цивільних адміністрацій, одну з яких він зараз й очолив. Утримався також він і при голосуванні за засудження тоталітарних режимів, припинення транзиту військових формувань Російської Федерації, забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, протидію політичній корупції й проведення позачергових виборів Криворізького міського голови.

Повʼязані теми:

Наступна публікація