Україна доповнить новими фактами позов у Міжнародний суд ООН проти Росії - Клімкін

Україна доповнить новими фактами позов у Міжнародний суд ООН проти Росії - Клімкін

Фото: Reuters

У першу чергу ця робота спрямована на зміцнення санкцій проти Москви.

Україна буде доповнювати свій позов проти Росії в Міжнародний суд ООН новими фактами порушення Москвою прав людини.

Про це в коментарі "Інтерфакс-Україна" заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, ці факти будуть використовуватися в суді в рамках доказів провини Росії. До слухань Київ може подавати нові факти порушень прав людини з боку Кремля.

Наприклад, "по Карпюку та Клиху було кілька прізвищ, зараз ми будемо цей список розширювати".

За словами Клімкіна, в першу чергу ця робота спрямована на зміцнення санкцій проти Росії, а по-друге, це працює як додаток до позову.

"Ми повинні демонструвати, що ці порушення тривають, ми їх збираємо", - сказав глава МЗС України.

Нагадаємо, Україна подала позов проти РФ до Міжнародного суду ООН. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Україна переконує, що Російська Федерація порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму через надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням, які вчинили низку актів тероризму на території України.

Київ просить визнати, що Росія має понести відповідальність за: дискримінацію і жорстоке поводження з представниками кримськотатарської та українських громад;  проведення незаконного референдуму; заборону Меджлісу і переслідування його лідерів; підтримку та пряму участь у кампанії зі зникнення (викрадення) і вбивства кримських татар; залякування кримських татар; перешкоджання ЗМІ; пригнічення освіти кримськотатарською та українською мовами, а також заборону зібрань представників цих громад.

Україна подасть новий позов проти Росії до суду ООН у Гаазі

Україна подасть новий позов проти Росії до суду ООН у Гаазі

Повʼязані теми:

Наступна публікація