Україна готує санкційний "Список Савченко" з ЄС та США - Порошенко

Україна готує санкційний "Список Савченко" з ЄС та США - Порошенко

Фото: УНІАН

Українська сторона домагається невідкладного надання доступу до бранки українських та німецьких лікарів.

Президент Петро Порошенко на зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом обговорив підготовку санкційного "Списку Савченко"Про це повідомляє сайт президента України.

Україна також координує підготовку санкційного "Списку Савченко" з ЄС та США, наголосив Порошенко.

Президент повідомив, що українська сторона домагається невідкладного надання доступу до Надії Савченко українських та німецьких лікарів та спеціалістів Червоного хреста.

Порошенко на зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом / Фото: Офіс президента України

Порошенко також подякував Лінкявічусу за його активну особисту участь в процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Глава литовського МЗС планує відвідати Маріуполь найближчими днями, йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Раніше депутати Європарламенту опублікували лист до верховного представника ЄС у питаннях із закордонних справ Федеріки Могеріні із закликами ввести санкції проти президента Росії і ще 28 осіб через справу Надії Савченко. Депутати пропонують покарати людей, які причетні до затримання і перевезення в Росію української льотчиці. У документі йдеться про заборону в'їзду таким особам в ЄС, заморожування їхніх банківських активів і вилучення майна, знайденого на території Євросоюзу. Російський президент – перший номер у списку з 29 імен. Саме йому, впевнені європейські депутати, належить політичне рішення у справі Савченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація