Україна і РФ не змогли домовитися про переговори щодо "боргу Януковича"

Україна і РФ не змогли домовитися про переговори щодо "боргу Януковича"

Обмін думками щодо "боргу Януковича" відбувся за посередництва Мінфіну Німеччини / Фото: Getty Images

Україна не бажає визнавати офіційни статус боргу.

Росія і Україна провели неформальний обмін думками про можливість початку переговорів з врегулювання українського боргу за посередництва але не змогли домовитися через небажання України визнавати офіційний статус боргу.

Про це заявив журналістам заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак, передає "Інтерфакс-Україна".

Обмін думками відбувся за посередництва Мінфіну Німеччини.

"Однак через безкомпромісну позицію України, яка виражається в небажанні визнавати офіційний статус боргу та пропонувати Російський Федерації умови кращі, ніж були запропоновані приватним кредиторам, домовитися про початок переговорів поки не вдалося", - додав Сторчак.

Нагадаємо, уряд Миколи Азарова отримав кредит в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року. Запозичення було видано допомогою викупу євробондів України на 3 млрд дол. через Ірландську фондову біржу. Російська сторона не прийняла умов щодо реструктуризації боргу, зажадавши від Києва його повернення. Українська влада відмовлялися визнавати борг офіційним і наполягали на його комерційній основі. Своєю чергою МВФ заявив, що кредитування України подовжиться, навіть якщо буде оголошений дефолт.

Москва погрожує Києву судом за «борг Януковича»

Москва погрожує Києву судом за «борг Януковича»

Повʼязані теми:

Наступна публікація