Україна ініціює консультації у Радбезі ООН через провокації в Криму

Україна ініціює консультації у Радбезі ООН через провокації в Криму

Фото: Reuters

МЗС виконує доручення президента Порошенка.

Україна ініціює проведення сьогодні консультацій Ради Безпеки ООН щодо провокацій Кремля в Криму.

Про це повідомили у МЗС України.

Таке рішення ухвалено після відповідного доручення президента Петра Порошенка.

Українська сторона має намір повідомити членам Ради Безпеки ООН про події на півострові. "Слід звернутися до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ максимально посилити присутність спостерігачів ОБСЄ в районі адміністративного кордону з Кримом та вимагати від російської сторони, окупаційних військ допустити представників СММ ОБСЄ до об'єктів в Криму", - сказав глава держави.

Крім того, Порошенко виступив за надання міжнародним правозахисним організаціям і Омбудсмену Валерії Лутковській права відвідати захоплених у Криму громадян України.

Також Порошенка попросив МЗС і прикордонників закликати українців не відвідувати Крим. "Від мене до громадян України це прохання особисте", - зазначив президент.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що через посольства та дипломатичні установи було доведено чітку позицію України. Міністр також вже провів низку телефонних розмов. "Особливу увагу ми будемо приділяти міжнародним організаціям. За вашим дорученням почали консультації в Раді Безпеки ООН, але також зробимо особливий акцент на ОБСЄ, Раді Європи, і звичайно Європейському Союзі", - заявив Клімкін.

Слід зазначити, президент доручив також керівникам міністерств та відомств провести екстрені засідання,  а також зустрітися з керівниками дипломатичних місій

Повʼязані теми:

Наступна публікація