Україна має зміцнювати антикорупційні інституції для викорінення кумівства та клептократії - Байден

Україна має зміцнювати антикорупційні інституції для викорінення кумівства та клептократії - Байден

Фото: Reuters

Віце-президент США також підкреслив важливість введення електронних декларацій.

Віце-президент США Джозеф Байден наголосив на важливості продовжуватися зміцнювати новостворені антикорупційні органи в Україні для викорінення кумівства і клептократії.

Про це він сказав на спільній прес-конференції у Києві з президентом України Петром Порошенком, передає УНІАН.

Байден підкреслив важливість запровадження електронних декларацій та зазначив, що НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура забезпечують ефективність у боротьбі з корупції, коли "вони мають ресурси".

"Ви запровадили новаторську систему електронного декларування активів для боротьби з корупцією, яка допомогла забезпечити, щоб посадові особи не могли використовувати свої політичні позиції для особистого збагачення", - наголосив Байден.

Байден також зазначив, що зміцнювати антикорупційні інституції потрібно для того, аби викорінити з України панування кумівства та клептократії.

"Важливо, щоб ви продовжували зміцнювати всі антикорупційні інституції для усунення всіх тих, хто може повернути Україну до панування кумівства та клептократії", - наголосив Байден.

Нагадаємо, Віце-президент США Джо Байден також сказав, що сподівається, що адміністрація обраного президента Дональда Трампа підтримуватиме Україну. Однак він зауважив, що "ніхто інший не зможе зробити важку роботу, окрім українського народу".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація