Україна може скликати Радбез ООН у зв'язку із звинуваченнями Росії в тероризмі - Єльченко

Україна може скликати Радбез ООН у зв'язку із звинуваченнями Росії в тероризмі - Єльченко

Фото: Центр новин ООН

Єльченко має намір підняти питання про ситуацію в Криму на завтрашньому засіданні Радбезу.

Україна розглядає питання про скликання Ради безпеки ООН у зв'язку із заявами президента РФ Володимира Путіна про "українських диверсантів і терористів" в Криму.

Про це на брифінгу сказав постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає Ліга.net.

За його словами, українська делегація розповсюдила в ООН заяву президента України Петра Порошенка, який відкидає звинувачення Росії. Єльченко додав, що при можливості поговорить із генеральним секретарем ООН і секретарем Радбезу ООН про цю ситуацію, передає ТАСС.

Постпред України зазначив, що завтра Радбез ООН проведе закриту зустріч щодо ситуації в Південному Судані, і він має намір на цій зустрічі звернути увагу на заяви російської сторони щодо Криму. Але якщо буде необхідно скликати раду Безпеки ООН окремо щодо ситуації з Кримом, то "це буде зроблено негайно, навіть вночі", сказав він.

Також Володимир Єльченко заявив, що Україна засуджує тероризм в усіх його формах і ніколи не буде використовувати теракти для повернення Криму.

"Ми не ведемо ніяких військових дій уздовж кордонів Криму. Україна ніколи не планувала вирішувати будь-які проблеми у відносинах з Росією військовим шляхом", - цитує Єльченко Радіо ООН.

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. 7 серпня, в російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримській стороні, саме через цю інформацію кордон закрили в обидві сторони, почали встановлювати блокпости і підняли у небо вертольоти. 

Раніше Турчинов заявляв про сценарії, які Кремль може реалізувати в напрямку України. Голова Ради нацбезпеки повідомляв, що є всі підстави підозрювати масштабний наступ російських військ.

Путін звинуватив Україну в терорі

Путін звинуватив Україну в терорі

Повʼязані теми:

Наступна публікація