Україна підписала угоду про співробітництво з Євроюстом

Україна підписала угоду про співробітництво з Євроюстом

Фото: Reuters

Українські та європейські правоохоронні органи тепер зможуть разом протидіяти тероризму.

У понеділок, 27 червня, в Брюсселі Україна підписала Угоду про співпрацю з Європейською організацією з питань юстиції (Євроюстом).

Підписи під документом поставили генеральний прокурор України Юрій Луценко та президент Євроюсту Мішель Конінкс. На церемонії підписання Угоди був присутній президент України Петро Порошенко, повідомляє УНІАН.

Документ створює правову базу для використання Україною можливостей Євроюсту. Компетентні органи України і ЄС зможуть ефективно співпрацювати у розслідуванні і переслідуванні тяжких злочинів транснаціонального характеру, таких як тероризм, незаконний обіг наркотиків, торгівля людьми, корупція, кіберзлочинність, відмивання коштів, шахрайство та інші.

Україна і ЄС зможуть створювати спільні слідчі групи, обмінюватися оперативною інформацією, координувати дії з протидії транскордонній злочинності, сприяти один одному у зборі доказів, надавати одна одній правову допомогу.

Крім того, Україна зможе направити до секретаріату Євроюсту прокурора зв'язку, що підвищить ефективність співпраці.

Угода набуде чинності після того, як депутати Верховної Радою України її ратифікують. Переговори щодо цього документу були розпочаті ще у 2006 році і є одним з критеріїв Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму.

Нагадаємо, 27 червня президент України Петро Порошенко проводить низку політичних консультацій із представниками Євросоюзу. Консультації присвячені обговоренню результатів референдуму  Великобританії та їхнього впливу на відносини між Україною та ЄС. Також політики мають обговорити шляхи подальшої підтримки реформ в Україні, максимального використання всеохопної зони вільної торгівлі та запровадження безвізового режиму. Під час зустрічей також підніматиметься тема санкцій проти РФ.

Порошенко зустрінеться з очільниками ЄС

Порошенко зустрінеться з очільниками ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація