Україна підготувала свої санкції проти РФ: вдарять по банках та одіозних росіянах

Україна підготувала свої санкції проти РФ: вдарять по банках та одіозних росіянах

Україна підготувала пакет обмежень для російського бізнесу / Фото: electronicintifada.net

Уряд готовий одразу ввести жорсткі обмеження.

Україна найближчим часом має посилити свій захист від негативного інформаційного впливу російських ЗМІ, зміцнити кордон із Росією, а також заявити про бойкот всіх міжнародних заходів на території РФ.

Про це пише видання "Фокус" з посиланням на рекомендації Мінекономрозвитку і торгівлі.

Так, Україна введе персональні санкції. Вони стосуватимуться росіян, які прямо або опосередковано підтримують терористів. Їм заборонять в'їзд до України, а їхні активи, включаючи банківські рахунки в нашій країні, швидше за все, заморозять.

"Найжорстокіші дії уряду будуть співзвучні з санкціями третього рівня США і ЄС. Під забороною повинні опинитися підприємства військово-промислового комплексу Росії, що мають інтереси в Україні. Вітчизняним компаніям заборонять будь-які операції з такими фірмами. Під санкції можуть потрапити страхові компанії і банки з російським капіталом", - пише видання.

Крім того, як повідомляється, якщо будуть запроваджені перелічені вище обмеження, український Кабмін, швидше за все, піде шляхом Заходу, який вже ввів санкції проти "Сбербанка России" (Україна) та "Промінвестбанку". У цьому списку санкцій може виявитися й інший фінансовий гігант - ВТБ.

Сукупний розмір активів цих банків, за даними НБУ, становить близько 12% всього банківського ринку.

Крім того, обговорюється також можливість заборони російським компаніям брати участь у приватизації і державних тендерах.

"Із зробленого - Кабмін відмовився від поставок до Росії продукції, яку можна використовувати для виготовлення зброї... Держагентство з питань кіно наприкінці липня не допустило до прокату два російських фільми: "Поддубный" і "Белая гвардия"", - йдеться в статті.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявить про санкції за фінансування і підтримку тероризму в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація