Україна розпочала ракетні навчання на Херсонщині

Україна розпочала ракетні навчання на Херсонщині

Фото: УНІАН

На півдні країни військові вже встигли випустити кілька ракет.

Навчання українських військ розпочалися на Херсонщині

Про це повідомляє ТСН. Ранок.

Там вже встигли випустити кілька ракет – зокрема, випробовують ракети середнього радіусу дії – С-300. 

Роман Юрило, пресс-секретар Повітряних сил, заявив в коментарі ТСН, що були уточнені розміри небезпечних зон виконання пусків північно-західної частини акваторії Чорного моря в бік її зменшення.

"Межа східної частини цієї зони проходить в 27-30 км від північно-західного узбережжя Криму. А безпосередньо зона пусків знаходиться в 90 км від території Криму. Це повністю виключає будь яку загрозу для мешканців півострову", - сказав він.

25 листопада Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація) повідомило про наміри української сторони провести ракетні стрільби в повітряному просторі над окупованим Сімферополем. Росавіація зазначила, що Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення стрільб, і назвала район над окупованим півостровом "суверенною повітряним простором РФ".

Пізніше в українських Збройних силах уточнили, що в період з 1 по 2 грудня у південній частині України пройдуть науково-дослідні змагання Повітряних Сил ЗСУ. Силовики відзначили, що стрільби будуть здійснюватися відповідно до норм міжнародного права. 

Раніше з Росії повідомили, що вважають ці заходи небезпечними і такими, що порушують кордони РФ по морю. Одночасно з цим стало відомо, що до Криму завезено потужні ракетні комплекси С-300. Росіяни пригрозили, що в разі проведення навчань можуть завдати ударів по Україні – збивати ракети та атакувати пускові установки на території Херсонської області. В українському РНБО погрози застосування Кремлем зброї називають "спробою переведення в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде протягом трьох останніх років". Вітчизняні військові запевняють, що стрільби відбудуться, незалежно від істеричних заяв росіян.

Повʼязані теми:

Наступна публікація