Україна розробила план боротьби проти ІД з можливістю сутичок з РФ у Сирії - The Independent

Україна розробила план боротьби проти ІД з можливістю сутичок з РФ у Сирії - The Independent

Ілюстрація. План підписаний президентом України Петром Порошенком - The Independent / Фото: УНІАН

З точки зору знання російської мови і російської тактики українцям немає рівних.

Україна розробила план участі в боротьбі проти терористичного угрупування "Ісламська держава" в Сирії на боці міжнародної коаліції на чолі з США, що допускає можливість бойових зіткнень з російським контингентом в цій країні.

Про це повідомляє британська Independent з посиланням на свої джерела.

Документ з викладенням варіантів, який складений Міністерством оборони України, за даними видання, буде обговорюватися наступного тижня під час візиту до Києва міністра оборони США Ештона Картера. Як стверджує газета, план підписаний президентом України Петром Порошенком.

"Ми підготували цілий ряд варіантів нашої підтримки боротьби проти ІД в Сирії, у тому числі - можливість відправки військ. Це може призвести до потенційних зіткнень з росіянами", — заявило одне з джерел видання.

Як зазначає Independent, в українській армії налічується кілька підрозділів спецназу і розвідки загальною чисельністю сім тисяч військовослужбовців, а також повітряно-десантні війська, що володіють високою боєздатністю. "З точки зору знання російської мови і російської тактики українцям немає рівних", — додає видання.

18% території Сирії зараз перебуває під контролем сил режиму Башара Асада, близько 40-50% - у руках ІД, решта - в руках частково курдів, частково в руках Сирійської вільної армії та інших бойовиків сирійської опозиції.

Нагадаємо, що 18 грудня 2015 року Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію щодо Сирії.

Резолюція підтримує політичний перехід у Сирії протягом 6 місяців і вибори протягом наступних 18 місяців. При цьому вибори повинні відбуватися у відповідності до нової Конституції, вони повинні бути організовані під наглядом з боку ООН, при дотриманні принципів державного управління.

Ухвалений Радою безпеки ООН документ наказує почати переговори між сирійським урядом і опозицією вже на початку січня 2016 року. При цьому Рада безпеки закликала всі держави використовувати вплив на уряд і опозицію в Сирії для припинення вогню.

Громадянська війна в Сирії розпочалася навесні 2011 року. З тих пір кількість загиблих перевищила 250 тисяч осіб, біженців — 4 мільйони. Повстанці виступають за повалення режиму Башара Асада. За цей час частина території країни захопила "ІД".

З 30 вересня 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у Сирії. Незважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не була помічена.

Росія замовчує кількість своїх загиблих у Сирії військових

Росія замовчує кількість своїх загиблих у Сирії військових

Повʼязані теми:

Наступна публікація