Україна та Польща підписали генеральну угоду у сфері оборони – Цеголко

Україна та Польща підписали генеральну угоду у сфері оборони – Цеголко

Фото: Сайт президента України

Угода створює правові підстави для розширення українсько-польського співробітництва в оборонній галузі.

Україна та Польща підписали угоду про співробітництво у сфері оборони.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

"Україна та Польща посилюють співробітництво у сфері оборони. Відповідну угоду підписали міністри оборони", – написав він.

Документ підписали Міністр оборони України Степан Полторак та Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич.

Генеральна угода між Урядами України та Польщі про співробітництво у сфері оборони розроблена Міноборони відповідно до Закону України "Про міжнародні договори України" за ініціативи польської сторони.

Метою документа є створення договірно-правової бази для розвитку співпраці між Сторонами в оборонній сфері на принципах взаємності.

Угода створює правові підстави для розширення українсько-польського співробітництва в оборонній галузі, зокрема за напрямами: військовий зв'язок та інформаційні системи; проведення науково-дослідних робіт для потреб збройних сил; оборонна політика та планування; логістичне забезпечення збройних сил; проведення військових інженерно-технічних робіт; військова інфраструктура; розробка, модернізація, виготовлення та поставки оборонного обладнання, співробітництво у сфері оборонної промисловості; операції сил спеціального призначення; інші напрями співробітництва за взаємною згодою Сторін.

Укладення Генеральної угоди матиме позитивний вплив на обороноздатність держави, розвиток оборонно-промислового комплексу та розвиток Збройних Сил України, а також передбачає можливість започаткування нових актуальних напрямів та форм співробітництва Сторін.

Нагадаємо, сьогодні, 2 грудня президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Польщі. Під головуванням президентів України та Польщі проходять переговори делегацій двох країн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація