Україна та Румунія скасували плату за візи

Україна та Румунія скасували плату за візи

Фото: УНІАН

Відтепер українці зможуть отримувати дозволи на в'їзд до країни-сусіда безкоштовно.

Очільники МЗС України та Румунії Павло Клімкін і Лазар Коменеску підписали угоду про скасування плати за оформлення довготермінових віз.

Про це повідомили у прес-центрі МЗС України.

Як зазначається, завдяки підписаному документу українці та румуни зможуть безкоштовно отримувати дозволи на в'їзд та перебування в країні терміном понад 90 днів.

До того ж повідомляється, що під час робочої зустрічі у селищі Солотвино на Закарпатті сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва та шляхи реалізації домовленостей, досягнутих в ході візиту президента України Петра Порошенка до Румунії 21 квітня 2016 року.

Фото: МЗС України

"Особлива увага була приділена питанням транскордонної та регіональної співпраці, розвитку інфраструктури українсько-румунського державного кордону, вирішенню освітніх та культурних проблем української національної меншини в Румунії та румунської в Україні", - додали у МЗС.

Окремо у відомстві зазначили, що в рамках офіційних заходів відбулася урочиста церемонія відкриття консульства Румунії у Солотвиному за участю голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Нагадаємо, раніше у МЗС Угорщини закликали негайно надати Україні безвізовий режим із ЄС. На думку міністра закордонних справ країни, Україна виконала усі вимоги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація